Viihdekuoro Swing It! 

Lahti      

Tietoa Meistä

 

Historiasta:

 

Viihdekuoromme perusti musiikin monitoimimies Ari Niskanen vuonna 1995. Hän johti kuoroa kevääseen 2017 saakka. Ari teki kuorolle lukemattomia omaperäisiä sovituksia, jotka ovat kuoron pääomaa vieläkin. Monissa konserteissa keskityttiin jonkun säveltäjän tai laulajan tuotantoon, kuten esimerkiksi  Edith ja Olavi -konsertti koostui näiden laulajien tunnetuiksi tekemistä sävellyksistä. Toimintansa alkuvuosina kuoro osallistui kilpailuihin lähes vuosittain  ja oli usein 4 parhaan joukossa.

 

Tuisku Marttinen aloitti syksyllä 2017 kuoron taiteellisena johtajana. Hänen aikanaan Swing It! on siirtynyt piirun verran takaisin kohti alkuperäistä toiminta-ajatustaan eli swingiä.

Pääkonserteissa on ollut myös säestävä orkesteri, jolloin esiintymisistä on kyllä tullut varsin riemullisia tapahtumia niin laulajille kuin yleisöllekin.

 

Kuoron hallintosta ja taloudesta vastaa vuodeksi kerrallaan valittava hallitus. Nykyinen puheenjohtaja on Tuulia Hokkanen.

 

Kuoron laulajista:

 

Useilla laulajilla on vahva musiikillinen tausta, usein musiikkiluokilta tai muusta musiikin harrastamisesta. Nuotinlukutaito on varsin suotavaa, joskaan  ei aivan välttämätöntä. Osa kun on luonnostaan nopeita oppimaan.

Wellamon opistokausi on melko lyhyt. Tästä syystä kuoro pitää kuoroleirin vuosittain ja lisäharjoituksia usein konsertin lähestyessä.

 

Uudet laulajat ovat erittäin  lämpimästi tervetulleita.  Koelaulu järjestetään harjoitusten yhteydessä, joten samalla kun tulee laulamaan, voi ihan rauhassa tutustua kuoroon ja päättää sitten, haluaako mukaan. 

 

Oppimista auttaa kuorolaisilla varsin yleisesti käytössä oleva tapa äänittää harjoituksia esim. puhelimeen.  Äänityksiä voi sitten kuunnella sopivana hetkenä vaikkapa iltalenkillä tai autoa ajaessa. 

 

 

Maksut:

Lukukausimaksu Wellamo-opistolle ja kuoron jäsenmaksu 25 € lukukausi.

 

 

 

  

Viime Vuosien konsertit:

 

Edith ja Olavi 2016 Lahdessa ja Sysmässä

Musiikkia ja Urheilua 2017 Lahdessa

Svengiä Vappuun 2018 Lahdessa

Svengiä Isälle 2018 Lahdessa

Joulutorilla Lahdessa 2018

Svengiä Kesään! Lehtiojan Pihajazz Lahdessa 2019

Svengiä Kesään Hirvensalmen Seurantalo 2019

Svengiä Syksyyn Hollolan Vanha Kunnantupa 2019

Joulutorilla Lahdessa 2019

Lisäksi pienempiä esiintymisiä Lahden palvelutaloissa lähes vuosittain.

Vuonna 2020 ei ollut konsertteja koronapandemian vuoksi. 

 

 

25 v Juhlakonserttimme 2.10.2021 Ravintola Signessä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juhlakonserttimme toteuteuttamiseen osallistui entisiä swingetiläisiä kuten myös kuoron perustaja, Ari Niskanen sekä Etelärinteet Pojat- orkesteri. Ohjelmisto oli kooste 25 toimintavuodelta seuraavasti:

 

Hiljaista on... Lauluni Aiheet... Heinäpellolla,...Vain rakkaus... Kuubalainen serenaadi... Mustankipee... Soittakaa lujempa... Levottomat jalat...

Salpausselän sydämeen... Tänään,...Boogi-Woogie... Angelique...Kaikessa soi blues... Muistatko Monrepos´n...Hanuristi,...La Foule...Brodwayn rytmi... Chattanooga Choo Choo...  Potpuri: Sä kaunehin oot - Bei mir bist du schön-Daiga daiga duu... Swengaten

 

 

 

Esitystaltiointeja:

 

Kts YouTube: Swing It! Musiikkia & Urheilua. Meille tuntematon kuulija äänitti tämän urheiluaiheisen konserttimme ja se on kuultavissa YouTubessa.

  

Tilaustyönä Salpausselän Luonnonystäville äänitetty laulu "Salpausselän sydämeen" löytyy heidän Facebook sivuiltaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Pikku-Vesijärvellä laulelemassa  25.5.22

Epävirallisia tapahtumia:

 Lapakistossa kevätretkellä 18.5.22

Maaliskuisissa Pikkujouluissa 2022